De ce ne casatorim ?

Ce este casatoria si de ce ne casatorim, poate sunt unele din intrebarile ce ti se strecoara printre ganduri uneori.
Nu toti ne gandim la asta, dar marea majoritate dintre noi nu vedem un rost in a trai viata fara sa apuce sa intemeieze o familie, sau fara a apuca sa impartaseasca acest drum cu un partener.
Ca fotograf, am avut ocazia sa particip la un numar insemnat de nunti, asadar pot spune ca am trait diferite experiente ca observator in interiorul acestor evenimente, de unde m-am intors mai bogat in cunostinte pe care sper sa le pot insira aici in cateva cuvinte.

Casatoria este una dintre taine si probabil cea mai importanta dintre ele. De altfel, dupa ziua in care te nasti, poate fi cea mai importanta zi a vietii tale pe acest pamant. Desigur, daca prin a te casatori si a avea un partener de viata intelegi unitate in eternitate, sau cu alte cuvinte "impreuna la bine si la greu pana la capat".

Si totusi, de ce ne casatorim ? 
Iar pentru a raspunde la aceasta intrebare, o sa vin cu alte intrebari ...
- " Ne casatorim pentru a fugi de singuratate ? "
- " Ne casatorim pentru a participa si noi la acest sport international "casatorie/divort" ? "
- " Ne casatorim pentru ca vrem sa oferim sprijin si iubire, sau doar sa primim ? "
- " Ne casatorim pentru ca stim ca indiferent ce se va intampla vom ramane alaturi de cel de langa noi stiind ca si el va face la fel ? "
- " Ne casatorim pentru ca ne simtim obligati de traditie, dogme, religie, sau societate ? "
- " Ne casatorim pentru ca iubim sau pentru ca "asa trebuie" , " ar fi timpul" ... sau altele ? "

Si lista poate continua la nesfarsit, acestea fiind doar o parte din multele intrebari pe care ar trebui sa si le puna oricine este pe cale sa faca acest pas.

In viziunea mea, a te casatori este un pact pe care tu il faci cu propriul tau Dumnezeu interior, prin care iti dai cuvantul si ai incredere in El, ca prin cel de langa tine tu vei deveni un om mai bun si poate intr-un final vei reusi sa traieti ca un suflet liber pe acest pamant, experimentand iubirea adevarata, neconditionat. Acea iubire care depaseste toate sentimentele de indragostire si toate emotiile de scurta durata si se transforma intr-o legatura puternica de prietenie pentru totdeauna intre doua suflete care inteleg ca impreuna formeaza o singura Fiinta.
In viziunea mea, a te casatori inseamna ceva pentru totdeauna si in acelasi timp asta nu iti aduce nici o presiune, pentru ca tu stii ca asta vrei pentru totdeauna si esti pregatit sa primesti si sa imparti cu partenerul tau viata, cu tot ce are ea de oferit.
De asemenea, pentru mine, partenerul de viata in acest pas important nu este cineva pe care il alegi tu, sau aparent ai impresia ca tu il alegi, cand defapt viata iti scoate in cale persoanele de care ai nevoie sa te lovesti si sa inveti, ca la final sa apara acea persoana care ti-e menita. Cu alte cuvinte, as putea spune ca persoana cu care te casatoresti este aleasa inainte ca voi sa va cunoasteti si poate suna putin SF, sau depaseste orice logica, pentru ca asa si trebuie. Cand vine vorba despre iubirea adevarata, ratiunea nu mai are nimic de spus.
Nu vei putea sa dai o logica niciodata la ceea ce traiesti intr-o relatie autentica de iubire. 

In incheiere as putea spune ca e trist ce se intampla deseori in prezent si anume oameni ce trateaza acest act de credinta in primul rand, ca pe o oarecare alegere in viata, ca mai apoi sa ajunga in situatii neplacute. Iar punctul meu de vedere, este ca toate acestea se intampla datorita lipsei de educatie corecte in aceasta directie si mai ales datorita absentei tot mai mari de exemple de cupluri care au ajuns sa cunoasca adevaratele roade ale unei casatorii perfecte. Roade care le culegi dupa ani si ani in care ai sadit si ai ingrjit pomul.
Tu ai grija de pomul tau si nu uita ca intr-un final cel de langa tine esti tot tu.

” Fotografia - Portalul către suflet ... ”