E elegant sa fii simplu

"Simplitatea este gloria exprimarii." , "Adevarata frumusete izvoraste din simplitate." sau "Secretul elegantei consta in simplitate.", sunt doar cateva citate celebre din multe altele cu acest mesaj, spuse de niste oameni cu viziuni diferite fata de restul omenirii. Si cand te gandesti ca multi dintre acestia erau priviti drept nebuni cand isi exprimau viziunea, sau erau luati in seama abia dupa ce nu mai traiau. 
 

Acum, daca doresti sa cunosti perspectiva unui fotograf cand vine vorba de acest subiect, vreau sa iti spun inainte de toate ca aceste cuvinte sunt adresate noua tuturor, incepand cu mine si terminand cu voi, cei ce doriti ca eu sa fiu responsabil pentru a surprinde momente unice din viata voastra.

Dragii mei ... " E frumos sa fii simplu. " - asta am sa va spun eu.
E frumos ca atunci cand vine vorba de a capta momente impreuna prin fotografii, sa fim mai interesati de starea ce o purtam cu noi in acele momente decat de ce este la suprafata noastra.
E frumos ca atunci cand vine vorba de imbracaminte, sa alegem ceva lejer pe corp, o tinuta cat mai simpla si daca se poate, cat mai putin impodobita cu de toate. 
E frumos ca atunci cand vine vorba de aspectul nostru, in special aspectul fetei, sau frizuri sofisticate, sa incercam pe cat posibil sa apelam la naturalul din noi exact cum este el, pentru ca intr-un final zambetul, sau atitudinea noastra vor reflecta de fapt ce suntem noi in interior. Ele vor reflecta mai intens decat orice haina sau bijuterie.

Si cum se spune ca zambetul este cel mai frumos accesoriu, vreau sa iti atrag atentia ca inainte sa ne intalnim pentru a ne "poza", ai grija sa nu uiti sa iei cu tine atitudinea potrivita, dincolo de orice alt accesoriu. Ai grija sa ai la tine emotia, pentru ca ea va face ca acea imagine statica sa iti vorbeasca mereu cand o privesti.

Pana atunci, fiti simpli dragii mei. Fiti degajati si adoptati atitudinea potrivita lasand restul in grija mea. Pentru ca la final, fotografia este o arta, este ceva ce tine de domeniul creativitatii, iar fotograful este creatorul.