Fotografia - o piedica in calea uitarii

De asta data vreau sa iti povestesc putin cum vad eu fotografia prin prisma timpului.
De cele mai multe ori, a uita este un lucru benefic noua, dar totusi sunt anumite clipe in care viata noastra capata o alta forma, una care nu a fost pana mai ieri. Sunt anumite momente in care subit ceva se schimba in noi si odata cu asta, se schimba si lumea dinafara noastra.
Acele momente de obicei nu prea le putem uita si nu ca am avea de ales in legatura cu asta, ci pur si simplu a fost un moment de traire atat de profund incat ne-a atins pana in centrul fiintei, unde a dat nastere la ceva si de atunci inainte acel ceva a ramas acolo, in viata, cumva. 

Este vorba despre acele momente care lasa urme in noi, acele momente care marcheaza niste schimbari in calatoria noastra ... Acestea sunt momentele care vor ramane cu noi pana la capat. Intr-un final, viata se va rezuma doar la niste momente de neuitat si cam atat. 

Arta fotografiei in acele clipe din viata noastra creeaza o poveste prin fotografii, care, desi o purtam in interior tot timpul intr-o stare latenta, ea va trezi in noi stari de spirit, emotii, intr-un cuvant trairi, de mult trecute dar nu si uitate. Chiar si cu trecerea noastra prin timp, fotografia are puterea de a ne duce inapoi in acel prezent de atunci si de a retrai acel moment, cel putin cu emotia.
Si nu ca ar fi bine sa transformam intr-un hobby retrairea a ce a fost, dar uneori, o calatorie inapoi in timp ne-ar putea aduce aminte de cum se simte viata in anumite momente pline de ea.

Si am spus cu trecerea noastra prin timp, pentru ca la fel cum in trecutul nostru indepartat omenirea credea ca pamantul sta pe loc si soarele se misca in jurul sau, ca mai apoi un om cu o viziune diferita sa spuna ca de fapt este invers, soarele sta pe loc si pamantul se misca, in zilele noastre noi suntem tentati sa credem ca timpul trece, cand de fapt el sta pe loc si noi trecem prin el. 
Timpul exista doar ca prezent si mereu a fost asa.
Asadar, prin fotografie, tu retraiesti acel prezent de atunci, chiar daca el aparent nu mai exista. Doar priveste o fotografie si patrunde in ea simtind momentul, vei fi din nou acolo, in acel prezent, care chiar daca nu mai exista in lumea fizica, el de fapt este viu intr-o lume pe care o purtam mereu cu noi ... in noi. 

” Fotografia - portalul către suflet ”