Din fotografie în inimă

Ce reprezinta fotografia pentru mine si care este viziunea mea asupra ei ? 
Pentru a raspunde la întrebarea de mai sus am sa ma folosesc de o comparatie. Probabil nu cea mai buna dintre toate, dar cu siguranta una dintre cele mai simple.

Fotografia este precum pescuitul. 

Si da, ai citit bine. Întreaga lor filosofie este bazata pe acelasi lucru si mai exact "Momentul potrivit". Doar ca spre deosebire de pescuit 
unde urmaresti sa prinzi pesti, în fotografie urmaresti sa captezi momente pline de viata.
La fel cum la pescuit, daca nu esti pe faza e foarte posibil ca pestele sa îti fure momeala si sa scape, asa este si în fotografie, unde, daca nu esti prezent e posibil sa îti scape momente unicate, momente pline de magie si emotie.

 

Viata în sine, chiar daca suna putin cam brutal, o putem defini o adunatura de momente. Ea se desfasoara din acum în acum, iar acel acum care a fost in urma cu doua minute nu se va mai întoarce niciodata, la fel cum si acest acum în care ai citit toate acestea a trecut deja fara ca macar sa bagi de seama.

Bineînteles, sunt momente în viata pe care le vom putea repeta, la fel cum sunt anumite momente care se vor întâmpla o singura data. 

 

                Rolul fotografiei este de a tine în viata momentele, majoritatea unicate; de a salva si de a ne ajuta de multe ori sa depasim limita timp-spatiu. Cu alte cuvinte fotografia este ca si un portal care te va teleporta în acel moment captat cândva, undeva si mai ales alaturi de cineva. Te va ajuta sa retraiesti acele momente pline de însemnatate.

 

                Pe lânga compozitie, ceea ce însufleteste orice fotografie este emotia. Ea practic da viata fotografiilor. Emotia este ceea ce mentine o amintire vie indiferent de anii care au trecut.

Iar daca în cazul unui pescar, cu cât cântareste mai mult captura sa cu atât este mai încântat, în cazul meu emotia da acea ”greutate” unei fotografii. 
Cu cât o fotografie este mai plina de emotie cu atât ma face pe mine mai multumit de ”captura” mea si cu siguranta si tie sau celor ce o privesc o sa le trezeasca ceva în interior. 

 

     Asadar, drag cititor, privitor, actor pe scena vietii, lasa emotia din tine sa se exprime pentru ca tu sa te bucuri de viata ta de acum si peste ani.

Emotia este viata în manifestare.

 

 

” Fotografia-portalul către suflet ”