Fotograful nu exista

Fotograful oamenilor fiind am învățat o grămadă de lucruri de la toți si la urma fiecare are ceva al lui.

Atunci când doi, sau mai multi oameni se întâlnesc și între ei se formează o conexiune bună, lucrurile merg bine de la sine și toți sunt relaxați. Acest aspect este foarte important când vine vorba de fotografierea oamenilor, pentru că de relaxarea lor depinde o buna parte a rezultatului final.

Cui nu îi plac fotografiile spontane, pline de energie pozitivă pe care răsfoindu-le te umpli de emoții frumoase iar și iar ?

Îmi place mult să fac oamenii să zâmbească, să se simtă liberi în fața aparatului meu, pentru că vreau să îi fotografiez pe ei așa cum sunt in clipele petrecute împreună, vreau să surprind adevărul lor.

De multe ori la sedintele mele foto am intalnit oameni ce erau putin cam blocati in a se exprima si asta este destul de ciudat spre surprinderea mea, deoarece inainte sa duc aparatul spre ochi pentru a-i fotografia, ei erau destul de dezinvolti. Ei erau pur si simplu ei, iar cand a aparut aparatul, ceva s-a schimbat.
Folosesc des expresia "Fotograful nu exista", sau "Eu nu sunt aici", tocmai pentru ca vreau ca cei din fata mea sa se comporte cat mai natural posibil, sa fie cat mai aproape de ce sunt ei in viata lor de zi cu zi, mai ales in momentele lor de intimitate. Iar in momentele cand sunt intrebat "Ce trebuie sa fac ?" sau "Cum sa fiu ?" , singurul raspuns ce as putea sa il dau este "Fii tu! Simte-te bine in pielea ta."

Indiferent ca facem fotografii, sau participam la viata noastra cotidiana, sa fim noi insine si sa ne simtim bine in pielea noastra, este probabil lucrul cel mai bun pe care il putem face oriunde si oricand.

De multe ori mi se spune "Eu nu ies bine in fotografii", dar eu te intreb ce intelegi tu prin asta, ce inseamna pentru tine a iesi bine in fotografii? Din punctul meu de vedere inseamna sa fii natural, sa fii tu.
Ceea ce noua nu ne place la fotografiile cu noi, este de fapt sa ne vedem altfel decat ce eram naturali in acele momente. Pentru ca doar noi cunoastem adevarul despre ce se afla in interiorul nostru. Iar cel mai bun exemplu sunt fotografiile cu copii, pentru ca ei ies bine oriunde si oricand. Ei sunt ei fara sa se forteze sa fie altceva. Ei sunt exact ce simt sa fie si nu gandesc prea multe.

Asa ca drag prieten, indiferent ca esti in fata aparatului meu, sau ca esti departe de el, incearca sa fii tu, natural, exact cum simti, pentru ca intr-un final nu este vorba despre a face fotografii, ci despre a trai fiecare moment plin de viata, in felul tau si cam atat.

” Fotografia-portalul către suflet. ”