Oare sa fie ea ?

O intrebare ce ne vine de multe ori noua, barbatilor. Este poate in natura noastra sa apara astfel de ganduri atunci cand tresarim usor langa o "ea". 
De data aceasta am sa incerc in cateva cuvinte sa iti povestesc putin despre ceva ce nu este atat de legat de fotograful din mine, ci mai degraba de barbatul din mine. 
Poate de multe ori, barbat fiind, te intrebi daca este ea aleasa ... Stai, o privesti, respiri si dintr-o data te strafulgera o idee: " Oare sa fie ea ? " ... oare sa fie ea cea cu care vrei sa imparti totul ?

Traim zile destul de sumbre uneori cand vine vorba despre iubire si pare din ce in ce mai greu sa traiesti ceva ce se apropie macar putin de semnificatia acestui cuvant. Dar lasa-ma pe mine sa iti spun ce inteleg prin asta, ce inteleg prin cuvantul iubire. 
Inainte de toate, iubire inseamna prietenie. DA ! ... PRIETENIE ... 
Iubirea este dincolo de acele sentimente de indragostire ce apar de obicei la inceputul relatiei dintre doi oameni. Dincolo de acel amalgam de emotii si stari de inceput.
Iubirea este ceea ce ramane dupa ce tot acel vuiet trece. La fel ca nisipul de pe malul apelor ce se aseaza fin si uniform dupa ce trece valul, sau ca linistea dupa trecerea unei furtuni ce a maturat totul in cale.
Iubirea este ceea ce va leaga pentru totdeauna doua fiinte umane, dincolo de timp sau spatiu.
Iubirea este ... PRIETENIE . 

Esta ea persoana care iti este alaturi mereu indiferent de ce alegi sa faci, care te sustine si isi metine o atitudine obiectiva fata de deciziile tale ? 
Este ea persoana care se sacrifica de multe ori pentru tine ? 
Este ea persoana care se straduieste sa te iubeasca asa cum stie ea sa o faca ? 
Este ea persoana care nu incearca sa te schimbe din ceea ce esti ? Iar daca o face nu ti-o spune direct, ci te face pe tine sa vrei sa faci asta ? 
Este ea prietena ta ? ... dar mai ales , esti tu prietenul ei ???

Raspunsul la intrebarea " Este ea aleasa ? " se gaseste mereu in raspunsul intrebarii " Esti tu alesul ? " . 
Pentru ca tu , drag prieten , drag barbat ... Tu trebuie sa fii preocupat de ce esti tu langa ea, iar pe ea nu ai decat sa o iubesti.  Sa o iubesti asa cum este ea. Sa o iubesti in totalitatea ei. Sa o iubesti pentru toate starile si dezechilibrele ei, pentru toate emotiile ce le traieste, pentru ca toate acestea sunt menite sa te faca barbat, sa te faca sa te autodepasesti mereu, sa te cunosti. 
Toate acestea sunt menite sa te faca un om mai bun ! 

 

 

” Fotografia - Portalul către suflet ... ”