Viata vazuta prin Fotografie

Importanta perspectivei cand vine vorba de Fotografie, se poate compara cu importanta perspectivei noastre cand vine vorba despre Viata. 
Cu alte cuvinte viata noastra are mare legatura cu modalitatea noastra de a privi totul, felul nostru de a privi lucrurile este ceea ce conteaza, fiecare creandu-si astfel propria lui realitate.
Locul de unde privesti totul, poate schimba acel tot in diferite forme in functie de ce vrei tu sa scoti in evidenta si la fel este si in cazul Fotografiei.

 

Precum viata noastra, orice fotografie are mai multe elemente in compozitie, iar modul in care acestea sunt aranjate depind de perspectiva, sau unghiul de unde privesc totul prin obiectiv. La fel cum si in vietile noastre de zi cu zi, este foarte important unghiul, sau perspectiva unde ne situam pentru a privi imaginea in ansamblul ei, pentru a-i da un inteles vietii asa cum dorim noi.
 
Ceea ce noi cautam zilnic, adica liniste si pace interioara intr-un cuvant Fericire, pe drumul nostru prin viata si gasim asta in momentul in care ne debarasam de ce nu ne foloseste. Adica in primul rand facem curat in mintea noastra eliminand gandurile negative si pe urma lucrurile exterioare ce ne influenteaza negativ; la fel si eu prin fotografie incerc sa limpezesc putin imaginile si sa le fac cum imi place mie sa spun "cat mai curate", eliminand detaliile care doar incarca ochii celor ce le privesc.
Imi place ca atunci cand privesti acea imagine cu tine sa te vezi foarte clar si sa existe doar elementele ce fac parte din acea poveste, fara o incarcatura prea mare. 
Precum o viata linistita este o viata fericita, la fel o fotografie curata este una reusita.
De altfel, simplitatea este frumoasa. 

 

Poti sa privesti un lucru din doua perspective diferite iar acolo se vor afla doua povesti diferite despre acelasi lucru. Doua intelesuri diferite. 
De aceea prin fotografiile mele imi place sa caut pozitii si unghiuri diferite, pentru a descoperi noi povesti despre taramul ce se afla dincolo de lentilele obiectivului meu. 
Tu daca vrei sa faci parte din acele povesti, lasa viata din tine sa se exprime, lasa emotia sa iasa la suprafata, iar eu ma voi pune in unghiul potrivit pentru ca ceea ce se afla in fata mea sa prinda viata si sa dea nastere unor povesti prin imagini. 

 

Hai sa cream o lume de poveste ! 

” Fotografia-portalul către suflet ”